9.10.12

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ

Αλλάζω, αλλάζεις, αλλάζει…

Μπα! Όχι! Ας μην πιάσουμε ξανά απ’ την αρχή τις κλίσεις και τα ρήματα γιατί δε θα τελειώσουμε ποτέ. Εξάλλου, είμαι σίγουρη πως όλοι ξέρουμε να κλίνουμε το ρήμα «αλλάζω»!
Σίγουρα το ξέρουμε, γιατί εγώ μπορεί να αλλάζω ή να άλλαξα· εσύ μπορεί να άλλαξες ή θα αλλάξεις· ο γονιός σου δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ· όλοι εμείς αλλάζουμε μέρα με τη μέρα· εσείς μπορείτε να αλλάξετε ό,τι δε σας καλύπτει· οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω μας αλλάζουν στάσεις και απόψεις, ακόμη και χωρίς προειδοποίηση μερικές φορές.
Βλέπεις, λοιπόν; Μπορούμε να κλίνουμε αυτό το ρήμα. Όλοι μας μπορούμε να το κλίνουμε, γιατί έχει χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουμε μερικές φορές. Αλλά, πρέπει να ξέρουμε και τους χρόνους του, γιατί μπορεί να το χρησιμοποιούμε τώρα, το χρειαστήκαμε παλιότερα και κάτι μου λέει ότι θα το ξαναχρειαστούμε.

Θέλω να καταλήξω στο ότι ποτέ δε σταματάμε να αλλάζουμε, ποτέ δε σταματάει να κυλάει η ρόδα που φέρνει μαζί της τις αλλαγές, γιατί αυτή η ρόδα είναι ο χρόνος.
Όμως, συνήθως οι άνθρωποι δε μετακινούνται, μέσω της αλλαγής, από τη μια σταθερή κατάσταση σε μια άλλη απευθείας, παρόλο που αυτό είναι πιθανό. Μεγαλύτερη σημασία έχουν τα ενδιάμεσα στάδια, δηλαδή το συνεχές μεταξύ του σταθερού και της αλλαγής. Γιατί, όταν σταθεροποιείς μια αλλαγή, μπορείς να εξετάσεις την κατάσταση απ’ την αρχή και να προχωρήσεις ξανά σε αλλαγή, αν χρειαστεί. Και αυτό να συνεχιστεί, μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό ή το αποδεκτό ή το στόχο, τέλος πάντων.



 Να θυμάσαι, πως μια αλλαγή μπορεί να είναι τρομακτική, αλλά μπορεί και να σε ανανεώσει! Και να θυμάσαι ακόμη πως δεν μπορείς να την αναβάλλεις για πάντα! Κάποια στιγμή θα έρθει κι ας μην το θες ή ας μην το περιμένεις!

Γι’ αυτό, θα ήταν καλό να σκεφτείς
…θα επιλέξεις τη μετάβαση από τη μια σταθερή κατάσταση σε μια άλλη, που θα μπορούσε να παρομοιαστεί με ένα ευθύ, αλλά κουραστικό και αφοπλιστικό δρόμο προς την κορυφή ενός πολύ ψηλού βουνού;
…ή θα επιλέξεις το συνεχές μεταξύ σταθερού και αλλαγής, σα να έχεις να περπατήσεις ένα γεμάτο στροφές, μακρύ δρόμο που περνάει τη μια μέσα από λόφους και την άλλη μέσα από πεδιάδες, δίνοντάς σου πότε πότε την ευκαιρία να ξεκουράζεσαι στα ξέφωτα;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου